Enginarlı Bruschetta tarifi

By editör
16 Ağustos 2024

Bruschetta, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan, basit ama bir o kadar da lezzetli bir atıştırmalıktır. Genellikle kızartılmış ekmek üzerine domates, fesleğen, sarımsak ve zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanır. Bu klasik lezzet, farklı varyasyonlarıda vardır. Gelin bu farklı varyasyonların arasında olan Enginarlı bruschetta tarifini birlikte yapalım.

Enginarlı Bruschetta Tarifi İçin Malzemeler
  • 8 Dilim Baget Ekmeği
  • 2 Küçük Diş Sarımsak , küçüklerin tadı daha yoğun oluyor.
  • 4 Adet Salamura Enginar Kalbi, artık bir çok markette bulunabiliyor.
  • 1 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
  • Yarım Küçük Boy Kırmızı Soğan
  • 100 Gram Krem Peynir, tercihe göre labne peynir kullanılabilir.
  • 4 çubuk Maydanoz
  • 1 adet portakal, sıkılıp sadece suyu kullanılacak.
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Balsamik Sirke
  • 1 Çorba Kaşığı Kapari Turşusu
  • Yarım çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1 Çay kaşığı Tuz
Enginarlı Bruschetta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baget ekmeğin dilimlerini ızgara ya da ekmek kızartma makinemizde renk değiştirene kadar kızartıyoruz. Ekmeğimiz tam kızarmadan havan yardımı ile tuzla karıştırıp sarmısağımızı iyice dövüyoruz. Ekmeğimiz kızarmaya yakın sarımsaklarımızı fırça ile ekmeğimize sürüyoruz. ve 30 sn daha ekmeklerimizi kızartıyoruz.
  2. Kırmızı soğanımızın kabuğunu soyuyoruz ve ince ince doğruyoruz. Közlenmiş kırmızı biberimizi ise daha kalın parçalar halinde doğruyoruz.
  3. Bol su ile yıkadığımız ve suyunu süzdürdüğünüz salamura enginar kalplerimizi dört eşit parçaya bölüyoruz. İsteğinize göre iki eşit parçayada bölebilirsiniz. Kapari turşularının bir bölümünü incecik kıyıyoruz ve kalan kısmınıda ileride kullanmak üzere saklıyoruz..
  4. 1 adet portakalımızı taza taza sıkıyoruz. Taze sıkılmış portakal suyumuzu, balsamik sirke ve zeytinyağı ekleyerek ayrı bir kapta karıştırıyoruz. İncecik kıyılmış kapari turşumuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberimizi ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Doğranmış enginarımızı, közlenmiş kırmızı biber dilimlerimiz ve piyazlık kırmızı soğanlarımızı marinasyon karışımıyla harmanlıyoruz.
  6. Şimdi sıra geldi tüm parçaları birleştirmeye . Kızarmış ve sarımsak aromasıyla taçlanmış ekmek dilimlerimiz üzerine krem peynir veya tercihe göre labne peyniri sürüyoruz..
  7. Enginarlı karışımımızın fazla sosunu süzdükten sonra ekmek dilimleri üzerine paylaştırıyoruz.
  8. Ayıklanmış maydanoz yapraklarımızı ve kalan kapari turşularımızla süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerimizi davet ediyoruz ve onlarla paylaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Like
Close
Copyright © 2024
Close